Mit møde med David R. Hamilton og kærlighedshormonet

Er du en af dem, der ofte har tænkt, hvordan det kan være, at nogle mennesker er virkeligt dygtige til at tiltrække et væld af mennesker omkring sig. Og uanset hvad de sætter i værk, opnår de gode resultater; ligesom det ser ud til, at de altid får den hjælp, de har behov for?

På en af mine mange rejser til det store udland havde jeg fornøjelsen af at møde Dr. David R. Hamilton, der blandt andet har udarbejdet en PhD i Biologisk og Medicinal Kemi, ligesom han er bestseller forfatter til et væld af bøger udgivet via Hay House og lærer på Glasgow University. Det der fangede mig ved ham med det samme, var hans helt særlige karisma. Bare ved at være i hans nærhed mærkede jeg en varme, som strømmede der energi ud af ham. Og tydeligt var det, at jeg langt fra var den eneste, der havde den oplevelse. Han fungerede på nøjagtigt samme vis som min egen mor som en magnet, der tiltrak mennesker til sig som ingen af de andre speakere. En virkelig exceptionel oplevelse, som gjorde, at jeg fik lyst til at undersøge, hvordan det kunne være.

Det viste sig, at han gennem mange år har studeret betydningen af hormonet oxytocin, også kaldet kærlighedshormonet, for os mennesker. Jo mere oxytocin vi har i blodet, jo mere rolige og afbalancerede bliver vi, jo mere en magisk udstråling opnår vi, og mennesker samles ganske enkelt om os, fordi de vil have mere af den unikke energi. De drages og mærker nærværet på helt særlig vis.

Hemmeligheden bag dette kærlighedshormon; hvordan vi opnår den samme effekt på mennesker, som David formår, er, at jo mere tillid vi har til andre mennesker, og jo mere omsorg vi føler for dem og giver ud af vores kærlighed, og vigtigt jo mere vi er i berøring med andre mennesker, jo mere stimuleres frigørelsen af oxytocin, der dannes i hjernens hypothalamus (det samme sted som regulerer stress og antistress). Oxytocin er et hormon, der via blodbanerne føres rundt i kroppen, der igen påvirker vores centrale nervesystem, som gør en masse godt for os. Vores mængde af kortisol (frygt- og stresshormonet) halveres, vi fyldes med en varme og ro i kroppen, immunforsvaret styrkes, bekymringer og aggressivitet dæmpes. Vi føler os elsket og mærker en dyb hengivenhed og omsorg for andre mennesker, og vores omgivelser ønsker ganske enkelt mere af os; de føler sig draget.

Det gik pludselig op for mig, hvorfor jeg personligt altid har følt det let at skabe netværk - også de mest komplicerede netværk, hvor mange vælger at give op; jeg kan ganske enkelt ikke lade være med at øse ud af min kærlighed overfor andre mennesker, fordi det først er dér, jeg selv trives. Det er for mig et must for at eksistere, at jeg kan få lov til at vise min kærlighed til alle de mennesker, jeg omgås. Jeg kan ikke lade være. Det er så dybt integreret i min sjæl. Men som David fortalte, så er det muligt for alle mennesker at opnå den effekt på andre, uanset hvor naturligt det ligger for os.

Opmærksomhed omkring andre mennesker, nærvær, fortrolighed, tillid, berøring i alle former og ligeså livsnydelse - dér hvor du gør noget godt for dig selv og meditation og yoga er alt sammen noget, der hver i sær udskiller oxytocin, og som giver os de mange fordele, der nærer og gavner os i så mange sammenhænge.

Jeg ønsker af hele mit hjerte for alle jer, der læser med her, at I gør det bedste for jer selv; at I fylder jeres sjæl med al' den rigdom, der ligger lige foran jer.

I al' kærlighed Pia

Ønsker I mere af David R Hamilton, kan I finde ham lige her

http://drdavidhamilton.com/

Tilbage