Marilyn Monroe brugte en stor del af livet på det, gør du ligeså?

Vi gør det. Den skønne Marilyn gjorde det efter sigende alt for ofte. Alle gør det!

Kender du det der med virkeligt at ville noget og så alligevel ikke gøre noget ved det, fordi man sammenligner sig selv med andre og tænker, at det er nytteløst at gå vejen, fordi de andre alligevel er meget bedre til det? Vi fyldes med en ærgelse over ikke selv at gøre det, der skal til men vælger alligevel at lade stå til. Hvorfor? Fordi vi er så utroligt dygtige til at sammenligne vores egne svagheder med andres stærke sider. Måske føler vi os ikke gode nok. Eller måske bruger vi det som en undskyldning for ikke at tage fat dér, hvor det kræves samtidig med, at vi fyldes af en jalousi over, at det er alle de andre, der lykkes.

Ofte erfarer vi, at når vi bevæger os ud i det område, så er det sjældent, vi bliver mere lykkelige af det, tværtimod. Det bliver alt for hurtigt en selvsabotage, der blot bekræfter os i alt det, vi endnu ikke har formået at sætte i værk.

Tro mig, jeg har selv været der; jeg følte mig ofte langt fra god nok, indtil det en dag gik op for mig, at det rent faktisk var muligt at vende tankerne på hovedet.

I stedet for at slå mig selv skatmat og sakke endnu mere bagud, begyndte jeg synligt at begejstres over al’ den energi, disse mennesker spredte. Inderst inde var jeg jo så betaget af deres evner og mod, så hvorfor ikke være åben om det. I dag ved jeg af erfaring, hvor ufatteligt meget det giver mig at glædes på deres vegne og fortælle dem, hvor højt jeg respekterer dem og deres evne til at eksekvere og vækste. Mange unikke venskaber er opstået på den konto. Det der før kunne slå mig helt ud, giver mig i dag så megen inspiration og kvalitet i livet.

Når du næste gang sammenligner dig med en anden, du finder bedre eller dygtigere end dig selv, så kan du vælge at give dig selv den gave at stoppe op for blot en kort stund. En lille reflektion hvor du spørger dig selv, om denne sammenligning er noget, der gavner dig, om du kan bruge denne “misundelse eller betagelse” konstruktivt - som en positiv pejling på dine egne længsler?

Mind dig selv om, at det netop er vores forskelligheder, der gør os så unikke og særlige. Vær stolt over at være præcist dér, hvor du er. Vi behøver ikke altid at skulle “fixe” os selv i forhold til andre. Når vi tillader vores eget lys at skinne, giver vi samtidig plads til, at andre kan gøre det samme.

Og der findes ingen i hele verden, der er bedre til at være lige netop dig - end dig selv.

I al' kærlighed Pia

 

Den skønne Marilyn Monroe brugte en stor del af livet på at sammenligne sig selv med andre og ikke føle sig god nok. Vi ved, hun var mere end unik præcist som den, hun var.

Tilbage