Lad musikken hjælpe dig

Vi ved godt, hvor effektiv positiv tænkning er, og hvor meget det gavner os, når vi formår at vende en negativ tanke til en mere positiv og opløftende energi. Men trods de mange redskaber vi har i værktøjskassen, kan det være svært at vende tankerne. Omend behovet er nok så stort, og det virkelig er vores intention at tage ansvaret på os, så må vi blot konstatere, at der er dage, hvor tingene glider lettere end andre, og hvor energien arbejder mere imod os end med.

Heldigvis er der håb forude; der findes simple metoder, som virker hurtigt, og som taler til det bedste i os.

Musik er et af de stærkeste værktøjer, vi har indenfor rækkevidde, og som meget hurtigt connecter os til vores inderste. Du kender helt sikkert følelsen af at høre et stykke musik, som vækker en bestemt stemning i dig. Du mindes dine dage i skolen, den første kærlighed, dér hvor du dansede natten lang og sendte ham eller hende, du var vild med, lange blikke etc.

Det er sådan med stemninger, at de sætter sig biokemisk i vores krop, så når vi befinder os i en lignende situation som tidligere, eller vi hører et stykke musik, vi kan sætte i relation med en bestemt oplevelse, så hjælper kroppen os med at huske og genoplive stemningen.

En simpel metode er derfor at lave en lille playliste med alle de stykker musik, som vækker positive minder, og som får smilet frem. Musikken påvirker dig psykologisk og hjælper dig ganske enkelt med at lave et skift i din energi fra negativ eller trist til positiv og energifyldt.

Musik benyttes i mange sammenhænge som et led i helbredelse. Det er i dag veldokumenteret, at musik kan sættes på niveau med mange lægemidler. En undersøgelse på en opvågningsafdeling, hvor man gav halvdelen af patienterne musik under opvågningen, viser bl.a. at patienterne med musikken var langt gladere, da de vågnede og behøvede væsentlig mindre smertestillende medicin kontra de øvrige uden musik. Både binyrer, hjerterytme, hormonbalancen og kredsløbet påvirkes. Meget effektivt er det ligeså dokumenteret omkring beroligelse af hele nervesystemet.

Så kære dig - find din bedste musik frem, den der virkelig taler til dit positive sind og lyt til det - også når du ikke behøver et skift i energi. Det vil hælpe dig med at udvikle din power og tro på de ting, du brænder for.

I al' kærlighed Pia

 

Tilbage