Er du klar over, hvor vigtigt det er at kunne fløjte

For en del år siden styrtede jeg som vanligt rundt om morgenen for at blive færdig, inden jeg skulle ud af døren. Christina min veninde havde bedt om at køre med ind til København fra Hornbæk, og alt var som udgangspunkt fint og hyggeligt. Musikken spiller i radioen, og vi får grinet godt, indtil vi pludselig begynder at tale om de lidt mere alvorlige emner; et område jeg vidste, jeg var nødt til at få handlet på, men som jeg havde svært ved at kaste mig over.

Fysisk kan jeg mærke, at der i takt med mit tankespinderi, pludselig sker noget i min krop. Jeg føler mig lidt små svimmel og bliver tørstig. Tankerne kører rundt i hovedet på mig, og jeg er meget opmærksom på, at jeg er nødt til at tage action på det område; mit problem er, at min handling vil få store konsekvenser for andre. Og er der noget, jeg har det svært med, så er det at gøre andre ulykkelige, omend det somme tider kan være nødvendigt.

Jeg fornemmer tydeligt under kørslen, at jeg må holde ind til siden, men inden jeg når så langt, får jeg i løbet af et splitsekund den vildeste hjertebanken, flimren for øjnene og en voldsom trykken i brystet. Jeg får det rigtigt dårligt, og Christina kontakter det nærmeste sygehus. Kort efter holder vi udenfor sygehuset, og personalet tager kærligt imod os med kørestol og omsorg.

Det viste sig, at jeg alene grundet tankerne om det, jeg frygtede, havde fået et voldsomt stressanfald. Tankerne skabte mine følelser, som kroppen reagerede på. Endnu et vink om, hvor stor en glæde vi har af positiv tænkning - så vidt det er muligt. Men vigtigst gik det igen op for mig, at det er så vigtigt, vi får handlet på det, der nager os, dér hvor vi ikke lever i overensstemmelse med hjertets hvisken. Og at vi ikke venter i al' evighed på den rette dag, hvor vi er "rigtigt" parate. Jo længere tid der går, jo lettere vil stressen få rum til at boltre sig.

Jeg selv fik handlet efter hospitalsopholdet, og ja det gjorde ondt, men det var samtidig en stor lettelse, som kunne mærkes i både krop og sjæl.

Og så til det der med at fløjte ;-) Vidste du, at det er en rigtig god indikator for, hvor stressramt du er, om du er i stand til fløjte? Kan se det for mig, hvordan du prøver lige nu ;-) Dét at kunne fløjte er noget, de fleste tager for givet, vi bare kan - når som helst og hvor som helst, men sådan er det ikke. Undersøgelser viser, at når man er stresset (øvelsen gennemføres på en del hospitaler), så har man oftest rigtigt svært ved at fløjte. Så kniber det pludselig med at fløjte, er tiden måske inde til, at du ser bare lidt på, om du behandler dig selv godt nok.

Har du lyst til at vide meget mere om stress, og hvordan vi kan forebygge og håndtere stress, så læs med lige her. Jeg vil elske at se dig på workshoppen <3

http://meta-dk.com/courses/stresshandtering/

I al' kærlighed Pia

Tilbage