Dr. Wayne Dyer hjalp mig med at tilgive min far

Først og fremmest tak til dig fordi du læser med. - Det var med bankende hjerte, jeg kontaktede politiet. Vidste de mon allerede besked? Levede han endnu, eller var det lykkedes ham at tage livet af sig selv? Få sekunder forinden havde jeg modtaget det mest forfærdelige brev fra min far. En del af det lød sådan:

Min kære lille søde datter Pia, som jeg er så utrolig stolt af. Jeg bliver desværre nødt til at meddele dig, at når du modtager dette brev, har jeg begået selvmord… Jeg håber, du en dag kan tilgive mig. Lejligheden er tømt. Jeg har ingen gæld. Jeg har givet alt væk og opsagt alt. Jeg har kun det tøj, jeg har på. Jeg beder dig om, at jeg bliver brændt og begravet i de ukendtes grav. Farvel min skat og undskyld. Jeg elsker dig. Pia, du er den ældste, du ordner alt. Farvel lille skat, far.

Min far havde været så grundig, at han havde foræret alle sine ting til Dansk Røde Kors og til mennesker i nød. Alle abonnementer var opsagt, sågar hans chef havde med posten modtaget en opsigelse grundet selvmord; dét brev der samtidig blev hans redning.

Politiet kunne fortælle mig, at skæbnen ville, at min fars chef netop denne morgen selv havde valgt at åbne posten, hvorefter han straks var kørt hjem til min far og havde fundet ham med en meget svag puls. Han var stadig i live efter at have forsøgt at skære halspulsåren over.

Glemmer aldrig chefens ord til mig: "Pia, du ved jo, jeg er tidligere slagter, så det blodbad tog jeg sgu' i stiv arm!”

Er år kæmpede min far, min lillesøster og jeg med at få ham på fode igen; hospitaler, lukkede og åbne psykiatriske institutioner, mange dybe samtaler, reetablering af lejlighed, genkøb af ting han havde givet væk etc. Alt var tilsyneladende godt, indtil jeg et år efter på vej for at besøge ham fik bekræftet af ejendommes vicevært, at min far nu var lykkedes med at tage livet af sig selv. Halspulsåren var denne gang ramt rigtigt sammen med lysken og brystkassen; han ville herfra.

Jeg havde svært, rigtigt svært ved at tilgive både min far og mig selv. Hvorfor betød vi børn ikke mere for vores far? Kunne jeg have reddet ham?

I dag ved jeg, at mangel på tilgivelse skaber stagnation, en ophobning af negative energier, hvorimod tilgivelse er noget af det mest transformerende. Men der gik lang tid, før jeg forstod, at tilgivelse ikke handler om at finde det rigtigt, det der er sket.

Amerikanske Dr. Wayne Dyer, en af verdens mest anerkendte speakere, forfattere og spirituelle lærere fik i forlængelse af hans undervisning gjort mig det klart, at tilgivelse handler om at sætte sig selv fri fra bitterheden og de negative følelser, der gør os svage. Og samtidig erkende, at vi mennesker takler vores situation, som vi nu bedst kan på de givne tidspunkter i vores liv. Min far så ingen anden mulighed end at tage sit eget liv. Jeg valgte at tilgive ham og i stedet sende ham kærlighed, for som Dr. Wayne Dyer sagde:

“Taking all the anger and hatred that is standing in your way and replacing it with love is the most healing thing you can do. Fill your soul with love, and so many things will change in your life. None of us needs revenge, but we all need love. It is all we really have to give away.”

Er du klar til at tilgive?

Kærligst Pia

Vil du vide mere om Dr. Wayne Dyer så se med her:

http://www.drwaynedyer.com/

Dr. Wayne Dyer. Foto: Jeanette Krupa (min kære søster som var med på uddannelsen hos Dr. Wayne Dyer)

Tilbage